NVIDIA MATERIAL DEFINITION LANGUAGE
NVIDIA MATERIAL DEFINITION LANGUAGE (MDL), MDL desteği bulunan uygulamalar arasında fiziksel tabanlı materyallerin ve ışıklandırmanın paylaşılmasını sağlar. Örneğin, Adobe Substance 3D Designer ile bir MDL materyali oluşturarak kendi kütüphanenize kaydedebilir daha sonra NVIDIA® Iray® veya Chaos V-Ray gibi MDL desteği bulunan uygulamalarda kullanabilirsiniz. MDL kullanarak oluşturduğunuz materyal kütüphanenizi, proje sürecinizdeki diğer uygulamalara yüklerken bozulma yaşamazsınız. Böylece önemli ölçüde zaman ve emekten tasarruf edersiniz.
MDL ile oluşturulan materyaller, belirli bir render motoru için program üreten gölgeleme dilinin aksine, ışığın davranışını yüksek düzeyde tanımlar. İster OpenGL tabanlı bir uygulama ister Iray gibi fiziksel tabanlı bir render motoru olsun farklı render motorları ve araçları ışığın davranışını yorumlar ve en iyi görüntüyü oluşturur.
NVIDIA vMaterial kütüphanesi, MDL kullanarak oluşturduğu gerçek dünya materyalleriyle tasarım yapmanızı kolaylaştırır. Tasarımınızın ihtiyacına göre vMaterials’ı olduğu gibi kullanabilir, değiştirebilir veya katmanlayabilirsiniz. Materyallerini kolay bir şekilde dışa aktarabilir ve birkaç tıklama ile MDL destekleyen uygulamalara taşıyabilirsiniz.
Render Uygulamaları
NVIDIA ve Chaos Grup, farklı render uygulamalarında neredeyse bire bir sonuç almak için Material Definition Language kullanıyorlar. Kullanıcılar da bu sayede herhangi bir sahne ayarı yapmadan OpenGL’den hızlı ışın izlemeye ve tam küresel aydınlatmaya sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilirler.
Gerçekçi Materyal Simülasyonu
Kompleks materyaller, MDL ile tanımlanarak görseldeki kumaş materyalinde olduğu gibi Iray ve Mental Ray gibi render motorları arasında paylaşılabilir.
MDL Yapı Taşları
Materyal tanımları, programlamadan veya derlemeden materyal sürekliliği elde etmek için fiziksel tabanlı öğelerden ve fonksiyonlardan oluşturulur. X-Rite gibi ölçüm cihazlarının çıktıları da öğe olarak kullanılabilir, katmanlar ve fonksiyonlar ile özelleştirilebilir.